Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 03:18:55

rss

αναζήτηση

makripano

Στα σκαριά κτηνοτροφικό πάρκο στη Φυλή, στους πρόποδες της Πάρνηθας! (Φωτό)



Αλλάξτε μέγεθος

ktinotrof parko

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ημερίδα που διοργάνωσαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί του Κορωπίου, της Παιανίας, του Μαρκοπούλου και των Σπάτων, με αντικείμενο την παράνομη βόσκηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προχώρησε σε μια ανακοίνωση η οποία φαίνεται να χαροποιεί ιδιαίτερα όχι μόνο τους γεωργούς αλλά και τους κτηνοτρόφους της Αττικής.

Ο κ. Βορίδης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού με τον οποίο συζήτησε το ενδεχόμενο δημιουργίας κτηνοτροφικού πάρκου στην περιοχή του δήμου του ο οποίος εκτείνεται έως και την Πάρνηθα.

Η κίνηση αυτή του κ. Βορίδη έρχεται μετά την εκδήλωση των έντονων διαμαρτυριών του γεωργικού κόσμου των Μεσογείων για τις ζημιές που υφίστανται οι καλλιέργειές του εξαιτίας της ανεξέλεγκτης βόσκησης στην περιοχή.

Μάλιστα στην ημερίδα εκείνη (είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Αν. Αττικής είχε προχωρήσει στην ανακοίνωση δέσμης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αυτά ήταν η εισήγηση προς το υπουργείο Δικαιοσύνης της επαναφοράς του πλημμεληματικού χαρακτήρα του αδικήματος της παράνομης βόσκησης, η έναρξη συζήτησης για δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων στην Αττική, η ενδυνάμωση του ελεγκτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και η αντιμετώπιση της διαχείρισης των υπολειμμάτων των ζώων με στοχευμένη νομοθεσία και με αντίστοιχα διοικητικά μέτρα.

Σημειωτέον ότι ο κ. Βορίδης είχε αποκαλύψει στη διάρκεια της ημερίδας ότι έχει συζητήσει το ενδεχόμενο δημιουργίας κτηνοτροφικού πάρκου και με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά.

Η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων αφενός στη Φυλή, αφετέρου στη Λαυρεωτική μπορεί να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο οι γεωργοί αλλά και ο κτηνοτροφικός κόσμος της Αττικής ο οποίος βλέπει τις εκτάσεις να συρρικνώνονται στο όνομα της αστικοποίησης του νομού.

Μάλιστα το θέμα είχαν θέσει σε συνάντηση που είχαν με τον κ. Βορίδη και οι εκπρόσωποι του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», περί τα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε σχετικά: Παράνομη βόσκηση στα Μεσόγεια: Ημερίδα ουσίας με συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος! (Βίντεο & Φωτός)

Δείτε παρακάτω φωτογραφία από τη συνάντηση του κ. Βορίδη με τον κ. Παππού, το μεσημέρι της Πέμπτης (17/10):

mv dimfyli

 

Σχόλια