Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 13:55:06

rss

αναζήτηση

makripano

Σπάτα: Ρατσιστική επίθεση ή αντεκδίκηση;



Αλλάξτε μέγεθος

spararatsistes

Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει – ακόμη – με σιγουριά για τα ελατήρια της πράξης των τεσσάρων νεαρών από τα Σπάτα οι οποίοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα επιτέθηκαν στο σπίτι όπου διέμεναν δύο Πακιστανοί.

Πάντως το πρωί της Τρίτης οι τρεις νεαροί, ηλικίας 19, 20 και 23 ετών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς κατά μεταναστών. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού, απρόκλητη διακεκριμένη φθορά και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Ο τέταρτος της «παρέας» ένας 17χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ανηλίκων.
Υπενθυμίζεται ότι οι 4 νεαροί φορώντας κουκούλες εμφανίστηκαν σε μονοκατοικία στα Σπάτα όπου διαμένουν δύο μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 32 ετών. Τρεις από τους νεαρούς μπήκαν στην αυλή του σπιτιού και ο πρώτος, με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου, ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και ο τρίτος, αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος όπου ήταν σταθμευμένη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει. Οι δράστες μετά την επίθεση επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους περίμενε ο τέταρτος συνεργός τους, και εξαφανίστηκαν. Ωστόσο, γείτονες φέρονται να κατέγραψαν τα στοιχεία του οχήματος, να ειδοποίησαν τις Αρχές και να ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Σχόλια