Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 01:50:02

rss

αναζήτηση

makripano

Έφυγε από τη ζωή ο «Κορωπιώτης» Φαίδων Γεωργίτσης!



Αλλάξτε μέγεθος

faidgeorgitsis

Την τελευταία πνοή του άφησε ένας μεγάλος της έβδομης τέχνης στην Ελλάδα αλλά και πιστός φίλος του Κορωπίου τα τελευταία πολλά χρόνια, ο Φαίδων Γεωργίτσης!

Γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Ιανουαρίου του 1941, ο αγαπημένος ηθοποιός σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη.

Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία "Ποτέ την Κυριακή" του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες - μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά.

Στον θεατρικό χώρο, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά "Κόκκινο δαχτυλίδι", ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του '90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές "Καλημέρα Ζωή" και "Λάμψη" του Νίκου Φώσκολου.

Είχε επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ, με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και την Μαρίζα.

Τα τελευταία πολλά χρόνια το ζευγάρι ζούσε στο Κορωπί, όπου ο διακεκριμένος ηθοποιός είχε δημιουργήσει έναν πολύ όμορφο θεατρικό χώρο μέσα στο Κτήμα Κεκρωπία, στα όρια της Παιανίας με το Κορωπί δυτικά του Καρελλά.

Καμάρωνε για το δημιούργημά του αυτό μέσα στο κτήμα αυτό των δέκα στρεμμάτων στο οποίο είχαν φιλοξενηθεί τρία φεστιβάλ και είχαν τραγουδήσει ο Μάριος Φραγκούλης, ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώ είχε δώσει παράσταση και το ιαπωνικό θέατρο Ιστ.

«Με κυνήγησαν όμως. Και έφαγα και φυλακή. Τρεις μήνες με αναστολή για αυθαίρετα κτίσματα. Μετά άλλαξε ο νόμος και έγιναν νόμιμα», είχε αναφέρει κάποια στιγμή ο Φαίδων Γεωργίτσης για τις περιπέτειες που είχε περάσει όταν προσπαθούσε να στήσει τον όμορφο χώρο.

Όμως πάντοτε αγαπούσε το Κορωπί και μάλιστα είχε συνεργαστεί με τον δήμο στον τομέα του πολιτισμού.

Σχόλια