Date2

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023 03:44:34

rss

αναζήτηση

makripano

Χάνει τη Λουμπάρδα ο Δήμος Κορωπίου!Αλλάξτε μέγεθος

loubarda koropi

Για «μεγάλο κίνδυνο να χαθεί η Λουμπάρδα μετά από 26 χρόνια από τους ανεύθυνα επιπόλαιους χειρισμούς του δημάρχου Κορωπίου Δημ. Κιούση» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η «Αναγέννηση», η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου!

Η τραγική ειρωνεία για τη νυν διοίκηση του δήμου είναι ότι το όποιο πρόβλημα υπάρχει στη Λουμπάρδα και στην εκμετάλλευσή της οφείλεται σε αναφορά – καταγγελία που είχε κάνει τον Σεπτέμβριο του 2008 η τότε μείζων αντιπολίτευση (Κορωπί – Νέο Ξεκίνημα) και νυν πλειοψηφούσα παράταξη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Αναγέννησης», η καταγγελία της τότε αντιπολίτευσης είχε γίνει προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για έλλειψη νομιμότητας σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που είχε ληφθεί στις 22 Ιουλίου 2008. Εξαιτίας της αναφοράς εκείνης «ορίστηκε Επιθεωρητής/Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης, που με τον έλεγχό του διαπίστωσε ότι υπάρχει κατάφορη παράβαση των όρων της σύμβασης παραχώρησης από τον ΕΟΤ στον Δήμο μας (26/11/1986) για πενήντα (50) χρόνια της έκτασης 249.000 τ.μ. της «Λουμπάρδας», με όλες τις σε βάρος του Δήμου συνέπειες που απορρέουν από την σύμβαση αυτή και την από 27/11/1987 προγραμματική σύμβαση» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση της «Αναγέννησης» η οποία συνεχίζει: «Βάσει λοιπόν της έκθεσης του Επιθεωρητή/Ελεγκτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΤΑΔ Α.Ε.)», με την 359/12.07.2011 απόφασή του προέβη στην καταγγελία και λύση των συμβάσεων παραχώρησης και προγραμματικής μεταξύ του ΕΟΤ και του Δήμου μας λόγω παράβασης ουσιώδους όρου της σύμβασης παραχώρησης»!

Ακόμη και φυλάκιση του δημάρχου

Στη συνέχεια η «Αναγέννηση» προχωρά σε ένα ιστορικό για το τι ακριβώς έχει συμβεί με την υπόθεση «Λουμπάρδα» από το 1986 και μετά., από το οποίο προκύπτει ότι οι λάθος χειρισμοί δεν αφορούν μόνον τη νυν αλλά και την προηγούμενη διοίκηση του δήμου. Εν τω μεταξύ βέβαια η ΕΤΑΔ Α.Ε. προέβαινε σε όλες τις ενέργειες για να διασφαλίσει την κυριότητά της στην έκταση. Το πλέον πρόσφατο αποτέλεσμα της διαρκούς κωλυσιεργίας του Δήμου Κορωπίου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είναι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και η αγωγή νομής που κατέθεσε η ΕΤΑΔ σε βάρος του δήμου η οποία θα εκδικαστεί στις 14 Μαΐου 2013 και με τις οποίες ζητά, μεταξύ άλλων, να απαγγελθεί ποινή 30.000 ευρώ σε βάρος του δήμου αλλά και να απαγγελθεί κατά των νομίμων εκπροσώπων (δηλαδή ουσιαστικά του δημάρχου) προσωπική κράτηση έξι μηνών στην περίπτωση της άρνησής τους να αποδώσουν την επίδικη έκταση!

Η άρνηση Κιούση

Όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή της η «Αναγέννηση» παρότι το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και αποφασίστηκε ο ορισμός δικηγόρου για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Δήμου ενώπιων των δικαστηρίων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αρ. Γκίκας ζήτησε με αίτησή του το όλο θέμα να συζητηθεί και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι το οποίο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της «Αναγέννησης» ο δήμαρχος Δημ. Κιούσης εμμέσως πλην σαφώς αρνήθηκε δηλώνοντας ότι «η όλη υπόθεση είναι υπό τον έλεγχό του και διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία, αφού πιστεύει ότι η υπόθεση θα έχει τελικά θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας».

Απόδοση και αποποίηση ευθυνών

Η «Αναγέννηση» πάντως κατηγορεί ευθέως τον δήμαρχο Κορωπίου «για την απόκρυψη από το ΔΣ του όλου θέματος αφού, σύμφωνα με την αναφορά του Επιθεωρητή/ Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης αναδεικνύεται η παντελώς επιπόλαια και χρονικά άστοχη κατάθεση της αναφοράς του στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, βάσει της οποίας διενεργήθηκε ο έλεγχος στον Δήμο πριν ακόμη εξεταστεί και τελεσιδικήσει από τον Γ.Γ της Περιφέρειας Αττικής, η κατατεθείσα προσφυγή του για την απόφαση 204/22.7.08 του ΔΣ που είχε τελικώς αποσυρθεί». Παράλληλα βέβαια αποποιείται των όποιων ευθυνών επί διοίκησής της διερωτώμενη «αν υπάρχει πολίτης, που να πιστεύει ότι, αν η συγκεκριμένη δυσμενής εξέλιξη οφειλόταν σε ευθύνη της Δημοτικής Αρχής της «Αναγέννησης» ο κ. Κιούσης, δεν θα είχε αναδείξει δημοσίως από τις 16/08/2011 την υπόθεση, κατηγορώντας την για εγκληματική αμέλεια».
Από την ανακοίνωση πάντως της «Αναγέννησης» συνάγεται η αδιαφορία που επέδειξαν οι δημοτικές αρχές του Κορωπίου και η οποία μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια μιας περιοχής «φιλέτου» η οποία μόνον οφέλη μπορεί να αποδώσει στους Κορωπιώτες.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της "Αναγέννησης".

Σχόλια