Date2

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 20:57:58

rss

αναζήτηση

makripano

Μύδροι Μεθενίτη κατά δημάρχων και 1ης ΥΠΕ για το Κ.Υ. 24ωρης εφημερίας

Αλλάξτε μέγεθος

methenitis ky

Για «άθλια παραπολιτικά "παζάρια" όσον αφορά στην επιλογή του Κέντρου Υγείας 24ωρης εφημερίας στα Μεσόγεια» κάνει λόγο ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης σε επιστολή που απέστειλε το απόγευμα της Πέμπτης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τη Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και τους δημάρχους Κορωπίου, Λαυρεωτικής, Παιανίας – Γλυκών Νερών και Σαρωνικού.

Ο κ. Μεθενίτης με αφορμή τη δημοσιοποίηση της σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης υπό την προεδρία του υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήρη Ζώτου και με τη συμμετοχή δημάρχων και αντιδημάρχων από το Κορωπί, τη Λαυρεωτική και τον Σαρωνικό, επιτίθεται με δριμύτητα κατά πάντων μονοπωλώντας το δικαίωμα της ορθής γνώμης.

Η παραδοχή της άρνησης

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου πάντως παραδέχεται πως παρότι προσκλήθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη δεν παρέστη – κάτι που επισημάνθηκε και στο σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Σαρωνικού – και καταλογίζει γι την απουσία του αυτή ευθύνες στον υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήρη Ζώτο.

Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο εκ περιτροπής λειτουργίας των Κ.Υ. Καλυβίων, Μαρκόπουλου, Κορωπίου ως Κ.Υ. 24ωρης εφημερίας αποκαλώντας τη σχετική πρόταση των δημάρχων «χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενός πολιτικάντικου και ανορθολογικού τρόπου, με τον οποίο ελαμβάνοντο στο πρόσφατο παρελθόν οι αποφάσεις, οδηγώντας μας ως χώρα στη σημερινή μας χρεωκοπία και στην απαράδεκτη κατάντια μας»!

Μνήμη... επιλεκτική

Ο κ. Μεθενίτης υπογραμμίζει ότι «ενώ οι πλέον αρμόδιοι υγειονομικοί παράγοντες, έχουν εκφραστεί με συντριπτική πλειοψηφία, υπέρ του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, βλέπουμε να διαδραματίζεται ένα απροκάλυπτο και ντροπιαστικό για τη σύγχρονη Αυτοδιοίκηση, παραπολιτικό «παζάρι», με τραγικά αποτελέσματα και να συζητούνται σοβαρά, ακόμα και εκτρωματικές και εξαιρετικά επιζήμιες λύσεις για τους συμπολίτες μας, όπως αυτή, της ανά μήνα εφημερίας, καθενός εκ των τριών Κέντρων Υγείας»!

Βέβαια ο δήμαρχος επιμένει να αγνοεί την... άλλη ομόφωνη απόφαση η οποία είχε ληφθεί στις 28 Ιανουαρίου και στην οποία είχε αποφασιστεί - επίσης ομόφωνα - ο ορισμός ως Κ.Υ. 24ωρης εφημερίας για τα Μεσόγεια αυτό των Καλυβίων.

Και... απειλές

Στην προσπάθειά του να επιβάλλει τη δική του άποψη ο δήμαρχος Μαρκόπουλου εξαπολύει ακόμη και... απειλές: «Ο Δήμος Μαρκοπούλου, δηλώνει κατηγορηματικά, ότι είναι και θα είναι τελείως αντίθετος σε τέτοιου είδους πρακτικές και μεθοδεύσεις, που με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων, θα θέσουν σε δεύτερη μοίρα τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του!

Συγκεκριμένα κάνουμε σαφές, ότι εάν προωθηθεί ως τελική πρόταση, η τραγελαφική, απαράδεκτη, οργανωτικά ανόητη και εξαιρετικά κοστοβόρα λύση της εναλλακτικής, ανά μήνα εφημερίας των τριών Κέντρων Υγείας, ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα την καταγγείλει σε όλους τους αρμόδιους πολιτειακούς φορείς και φυσικά, στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ταυτόχρονα, θα καλέσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους δημοσιογράφους, να κάνουν έρευνα των συγκριτικών στοιχείων, επιτόπιο ρεπορτάζ στα τρία Κέντρα Υγείας και να αναδείξουν στο πανελλήνιο, τους υπεύθυνους και τον «συλλογισμό» τους, που εν έτει 2013, αποθεώνει με σύγχρονη μορφή, τις λογικές τοπικιστικής και πελατειακής εξυπηρέτησης, που θα κατασπαταλήσει εκ νέου και με άθλιες μεθοδεύσεις, το Δημόσιο Χρήμα!».

Σωστή επισήμανση

Πέραν πάντως του... πατριωτισμού που διακατέχει την όλη τοποθέτηση του κ. Μεθενίτη στο ζήτημα κυρίως της απουσίας του από τη σύσκεψη της Τρίτης, θέτει και ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την έναρξη λειτουργίας του όποιου Κ.Υ. 24ωρης εφημερίας:

«Καλούμε τους αρμόδιους, να εξετάσουν καλύτερα την ημερομηνία έναρξης 24ωρης εφημερίας του Κέντρου Υγείας στα Μεσόγεια, κρίνοντας πως, ειδικά εφέτος, αφετήρια ημερομηνία, θα πρέπει να οριστεί η 1η Μαΐου 2013 και όχι η 1η Ιουνίου 2013, δεδομένου ότι η Κυριακή του Πάσχα, εφέτος είναι η 5η Μαΐου, οπότε οι παραθεριστές θα εγκατασταθούν στα εξοχικά τους σπίτια από την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2013 και οι περισσότεροι από αυτούς, θα παραμείνουν σε αυτά μέχρι τον Σεπτέμβρη».

Σε ό,τι αφορά στις ευθύνες που καταλογίζει στον υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ Σωτήρη Ζώτο για προσπάθεια παραπλάνησής του με την πρόσκληση που του απεύθυνε για συμμετοχή στη συνάντηση της Τρίτης 12ης Μαρτίου, ο δήμαρχος Μαρκόπουλου δημοσιοποιεί τις σχετικές επιστολές (απαντήσεις και ανταπαντήσεις) που αντηλλάγησαν μεταξύ των δύο ανδρών.

Απορίας άξιο όμως είναι το γεγονός ότι η ενημέρωση που παρέχει ο κ. Μεθενίτης σταματά στην τελευταία επιστολή που αυτός απέστειλε προς τον κ. Ζώτο στις 11 Μαρτίου και δεν μνημονεύει και την επιστολή του κ. Ζώτου στις 12 Μαρτίου, την οποία δημοσιοποιεί το notioanatolika.gr.

Αξίζει να διαβάσετε το σύνολο των επιστολών και να συνάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Διαβάστε εδώ την τελευταία ανακοίνωση του κ. Μεθενίτη η οποία περιέχει τόσο την επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και τις απαντήσεις και ανταπαντήσεις με τον κ. Ζώτο:

Διαβάστε εδώ την τελευταία επιστολή του κ. Ζώτου την οποία ίσως εκ παραδρομής δεν δημοσιοποίησε ο δήμαρχος Μαρκόπουλου:

Επίσης διαβάστε σχετικά: Απών ο Μεθενίτης από τη σύσκεψη για το Κ.Υ. 24ωρης εφημερίας Μεσογείων!

Σχόλια