Date2

Σάββατο, 13 Απριλίου 2024 02:54:44

rss

αναζήτηση

makripano

Σωφρόνης τέλος από την τοπική αυτοδιοίκηση – Η ήττα έφερε την αποχώρηση (Δήλωση)Αλλάξτε μέγεθος

sofron paraitisi

Η ήττα της 15ης Οκτωβρίου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» του Γιώργου Σωφρόνη με τον αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο να κάνει γνωστό ότι αποχωρεί από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης παραιτούμενος όχι μόνο από επικεφαλής της παράταξης αλλά και από δημοτικός σύμβουλος.

Πάντως ο κ. Σωφρόνης παραδέχτηκε στη δήλωση που δημοσιοποίησε το πρωί της Τρίτης «η αυτοδιοικητική πρόταση που καταθέσαμε στις εκλογές του Οκτώβρη δε βρήκε την απαιτούμενη απήχηση στην τοπική μας κοινωνία».

Αυτό βέβαια που δεν διευκρινίζει η παραιτηθείς πλέον αυτοδιοικητικός είναι αν θα πράξει το ίδιο και από τη θέση του προέδρου του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.Ο.Τ.Α. του οποίου είναι πρόεδρος. 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη δήλωση του κ. Σωφρόνη:

«Tα αποτελέσματα της 15ης Οκτωβρίου δίνουν μια ξεκάθαρη νίκη στον κ. Δημήτρη Παπαχρήστου, τον οποίο το ίδιο βράδυ συνεχάρην τηλεφωνικώς για την επιτυχία του.

Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους, τα μέλη της παράταξής μας «Σαρωνικός Αύριο» και την οικογένειά μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

Είναι πολλά τα χρόνια που χτίζεται η σχέση μεταξύ μας. Από το 2006 και για 17 συνεχόμενα έτη έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου από όποια θέση κι αν βρέθηκα, ξεκινώντας από τις αντιδημαρχίες Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας και μετέπειτα ως Δήμαρχος Σαρωνικού, όπου κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας μου, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, βάλαμε σε τροχιά ανάπτυξης τον Δήμο μας.

Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής συνοχής, παραμερίζοντας το «εγώ» και προτάσσοντας πάντα το «εμείς». Ασκήσαμε από το 2019 μία γόνιμη αντιπολίτευση, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των πολιτών και επιχειρώντας να κρατήσουμε το Δήμο μας όρθιο.

Η αυτοδιοικητική πρόταση που καταθέσαμε στις εκλογές του Οκτώβρη δε βρήκε την απαιτούμενη απήχηση στην τοπική μας κοινωνία. Αυτονόητα αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη και υποβάλλω την παραίτησή μου από το δημοτικό συμβούλιο και από επικεφαλής της παράταξής μας.

Η απόφασή μου αυτή έρχεται κατόπιν ώριμης σκέψης, θεωρώντας ότι έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αποτέλεσε και αποτελεί την μοναδική μεγάλη μου αγάπη. Δεν γυρίζω την πλάτη στους συμπολίτες μου, αλλά πράττω σύμφωνα με τις αξίες μου, τις αρχές μου και την πολιτική εντιμότητα και αξιοπρέπεια που με διέκρινε σε κάθε μου βήμα.

Εύχομαι σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, η νέα διοίκηση να ανταπεξέλθει στις πολύμορφες ανάγκες και τις αυξημένες προσδοκίες των δημοτών μας».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια