Date2

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024 19:14:22

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμητρα Ράπτη από την Π. Φώκαια: «Ο Δήμος Σαρωνικού δεν χρειάζεται σωτήρες αλλά εργάτες» (Φωτός)Αλλάξτε μέγεθος

fok rapti1

Μήνυμα νίκης της Δήμητρας Ράπτη και της παράταξής της «Ένας Σαρωνικός για Όλους» έστειλε η κατάμεστη πλατεία Ελευθερίας της Παλαιάς Φώκαιας από όπου επέλεξε να ξεκινήσει τις κεντρικές της ομιλίες η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού.

«Χαίρομαι που ξεκινώ τον κύκλο των ομιλιών μου από την Παλαιά Φώκαια, εδώ στην Πλατεία Ελευθερίας. Χαίρομαι διότι με την παρουσία σας μου δίνετε δύναμη να συνεχίσω για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο δήμος μας από άκρη σε άκρη» ανάφερε χαρακτηριστικά η κα Ράπτη.

«Έχω τη δυνατότητα, κοιτάζοντάς σας στα μάτια να σας μιλήσω όχι για όραμα, όχι για το άπιαστο αλλά για το ρεαλιστικό σχέδιο μας ώστε ο Δήμος Σαρωνικού να γίνει δήμος για όλες και όλους» είπε η υποψήφια δήμαρχος απευθυνόμενη σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

Χαρακτηριστικό είναι πως η πλατεία έμεινε ασφυκτικά γεμάτη για αρκετή ώρα μετά το τέλος της ομιλίας της Δήμητρας Ράπτη μιλώντας με την ίδια αλλά και με τους υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Η κα Ράπτη στην ομιλία της ξεκαθάρισε πως «για να επενδύσεις στο όνειρο πρέπει να έχεις πρώτα τα στοιχειώδη. Και ο Δήμος Σαρωνικού δεν τα έχει λόγω αστοχιών, λόγω λάθος πολιτικών που εφάρμοσαν οι λάθος άνθρωποι. Ήρθαν φορτωμένοι υποσχέσεις για να αποδείξουν με τις πράξεις τους ότι μόνος στόχος τους ήταν οι καρέκλες. Και τον πέτυχαν, σε βάρος της κοινωνίας, σε βάρος όλων μας».

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που ζήτησε συγνώμη «για όσα δεν έκαναν εκείνοι που όφειλαν να έχουν σηκώσει ψηλά τον δήμο μας. Επέλεξαν όμως να τον κρατήσουν κατακερματισμένο, για να αντιμετωπίσουν ευκολότερα τις αντιδράσεις που ήταν πολλές.

Στο χέρι σας όμως είναι να βάλετε τέλος στην απραξία και την ανεπάρκεια. Στο χέρι σας είναι να καταψηφίσετε όσους χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής θέλουν και πάλι να σας σώσουν. Όπως μας έσωσαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο Δήμος Σαρωνικού δεν χρειάζεται σωτήρες, εργάτες χρειάζεται που με σκληρή δουλειά θα τον σηκώσουν ψηλά, θα καλύψουν το χαμένο έδαφος, θα θέσουν τις βάσεις για το μέλλον που μας αξίζει».

Φέρνοντας ως παράδειγμα του Δήμους 3Β, Λαυρεωτικής και Γλυφάδας, ανέπτυξε το πρόγραμμα της παράταξης «Ένας Σαρωνικός για Όλους» σημειώνοντας πως «πρώτη προτεραιότητα είναι ένας δήμος ενιαίος με ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα για όλες και όλους. Ένας δήμος με ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θα επιτρέπουν σε κάθε μία και έναν από εσάς να εξυπηρετείται εξ αποστάσεως και να μην ταλαιπωρείται σε ουρές».

«Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν υπόσχομαι αλλά δεσμεύομαι. Δεσμεύομαι απόψε απέναντί σας για την υλοποίηση του προγράμματός μας μέχρι την τελευταία πρόταση. Εντός της δημοτικής θητείας. Αυτός είναι ο ξεκάθαρος στόχος μου» συμπλήρωσε δίνοντας σαφή χρονοδιαγράμματα «ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα να μπορώ να σταθώ μπροστά σας και να μην αναζητώ δικαιολογίες αλλά τότε να μιλήσουμε για το όραμα.

Για τον δήμο που θα είμαστε υπερήφανοι όλες και όλοι να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτή είναι μια προσωπική υπόσχεση στο δικό μου παιδί, στον Κυριάκο. Να ζει σε έναν δήμο που δεν θα ζηλεύει τίποτα από άλλους. Όχι με κάποια τοπικιστική διάθεση αλλά επειδή ο τόπος μας είναι επί γης παράδεισος που κρύβεται στη σκόνη που τον καλύπτει χρόνια τώρα».

«Την επόμενη Κυριακή όταν θα μπείτε στο παραβάν κλείστε τα μάτια και σκεφθείτε: τι θέλετε από την επόμενη δημοτική αρχή; Πώς θέλετε τον δήμο σε πέντε χρόνια από σήμερα; Ποιος μπορεί να είναι αποτελεσματικός; Συγκρίνετε, κρίνετε και  σταυρώστε μας. Πάμε όλοι μαζί για τον Δήμο Σαρωνικού που μας αξίζει» τόνισε η Δήμητρα Ράπτη κλείνοντας την ομιλία της.

fok rapti1a

fok rapti1b

fok rapti2

fok rapti3

fok rapti4

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια