Date2

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 02:48:06

rss

αναζήτηση

makripano

Ζ. Γιαννάκη στο Πόρτο Ράφτη: Η μοναδική υποψήφια δήμαρχος που δίνει τον λόγο στη νέα γενιά – Οι προτεραιότητές της (Φωτός)Αλλάξτε μέγεθος

gianpr1

Σε μια κίνηση πρωτοποριακή προχώρησε η υποψήφια δήμαρχος Μαρκοπούλου και επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Ζωή με τους πολίτες μπροστά», Ζωή Γιαννάκη στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Πόρτο Ράφτη, το βράδυ της Παρασκευής, όπου παρουσίασε τις επτά προγραμματικές προτεραιότητές της για την περιοχή.

Η κα Γιαννάκη έδωσε τον λόγο σε μαθητές και απόφοιτους Λυκείου οι οποίοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για πλήθος ζητημάτων που απασχολούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους ως μόνιμους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη.

Μάλιστα τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από τους πολλούς παρισταμένους ενώ και η ίδια η κα Γιαννάκη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τον μεστό λόγο των νέων αυτών ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι ουδέποτε άλλοτε υποψήφιος δήμαρχος δεν κάλεσε τόσο νέους ανθρώπους να καταθέσουν τις απόψεις τους για ζητήματα του τόπου τους ενώ η ίδια η υποψήφια δήμαρχος δεσμεύτηκε πως όλα όσα είπαν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της παράταξής της.

Κατά τα λοιπά, παρότι ο καύσωνας ήταν έντονος ακόμη και την ώρα που εξελίχθηκε η εκδήλωση, μεγάλος ήταν ο αριθμός των Πορτοραφτιωτών που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση, αποδεικνύοντας τη δυναμική που έχει αποκτήσει η παράταξη της κας Γιαννάκη στην τοπική κοινωνία.

Οι επτά προγραμματικές προτεραιότητες

Η υποψήφια δήμαρχος αναφέρθηκε, χωρίς να κουράσει τους παρισταμένους με γενικόλογες αναλύσεις, στις επτά προγραμματικές δραστηριότητες για το Πόρτο Ράφτη.

Αρχικά μίλησε για την τριτοκοσμική κατάσταση της οδοποιίας και για τη δέσμευσή της να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση τόσο της αστικής όσο και της αγροτικής με τη χρηματοδότηση μέσω συγκεκριμένων εργαλείων. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά της στη δημιουργία μίας λεωφόρου από το αεροδρόμιο στο Πόρτο Ράφτη, χαρακτηρίζοντάς το έργο πνοής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεύτερο θέμα που έθεσε είναι η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας από το Μαρκόπουλο στο Πόρτο Ράφτη και το Αυλάκι με τη σύμπραξη των ΚΤΕΛ.

Επίσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναπλάσεων δημοσίων χώρων αλλά και της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες τονίζοντας επιπροσθέτως ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος για την τοποθέτηση ομπρελών σε αυτές προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η κα Γιαννάκη αναφέρθηκε και στη διαχείριση των απορριμμάτων με εμπλουτισμό του υπάρχοντος στόλου αλλά και στην ανακύκλωση με χωροθέτηση πράσινων σημείων και διαλογή στην πηγή ενώ έμφαση έδωσε στην αναγκαιότητα κατάργησης του πλήθους των παράνομων χωματερών.

Στο θέμα της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη, η υποψήφια δήμαρχος περιέγραψε ανάγλυφα την άσχημη κατάσταση που ταλανίζει την περιοχή σήμερα, επιρρίπτοντας σαφείς ευθύνες στη διοίκηση Αλλαγιάννη λόγω και της έλλειψης επιστασίας του έργου. Δεσμεύθηκε δε ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα το έργο ώστε να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί επικαιροποίηση της μελέτης η οποία συντάχθηκε το 2015, δηλαδή πριν από οκτώ χρόνια.

Αναφερόμενη στην κοινωνική πολιτική, η κα Γιαννάκη έκανε σαφές ότι αυτή πρέπει να διευρυνθεί με τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και στο Πόρτο Ράφτη παράλληλα με την ίδρυση δημοτικού ιατρείου αλλά και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς και Κέντρου Συμβουλευτικής και Στήριξης για τις οικογένειες και τις κακοποιημένες γυναίκες.

Τέλος επεσήμανε την αναγκαιότητα περιφρούρησης της ασφάλειας των πολιτών τόσο της οδικής όσο και αυτής από την εγκληματικότητα. Μάλιστα το πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για την αναγκαιότητα χρησιμοποίησης ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης με την παράλληλη βέβαια ενδυνάμωση της αστυνόμευσης από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τη δημοτική αστυνομία.

gianpr2

Μιλώντας συνολικά για το πρόγραμμα της παράταξής της η κα Γιαννάκη υπογράμμισε τις προτεραιότητές που αφορούν την ήπια ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού αλλά και την αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Εντύπωση εξάλλου προκάλεσε ότι η υποψήφια δήμαρχος κάλεσε και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τους να αναπτύξουν τις απόψεις τους για θέματα για τα οποία έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, τονίζοντας ότι πρόκειται για ενεργούς πολίτες που ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τον τόπο τους.

«Οι θέσεις των αιρετών είναι θέσεις υπηρεσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

gianpr3

gianpr4

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια