Date2

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023 16:52:32

rss

αναζήτηση

makripano

Συγκέντρωση Γ. Σοφρώνη: Η… παναττική κινητοποίηση, η καθυστέρηση στην έναρξη και το… πέρασμα ΠατούληΑλλάξτε μέγεθος

soft2

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις προεκλογικές ομιλίες του ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης αφού κατάφερε να δημιουργήσει το αδιαχώρητο στον πολυχώρο «Ανθέλεια» με μεγάλο αριθμό πολιτών που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τίμησαν με την παρουσία του πολίτες από τις Αχαρνές, τα 3Β, τον Ωρωπό, το Μαρκόπουλο, τη Λαυρεωτική, τα νότια προάστια της Αθήνας αλλά και από τον Δήμο Σαρωνικού.

Μάλιστα κάποιοι με ισχυρή μνήμη θυμήθηκαν την ανάλογη εξαιρετική κινητοποίηση της συζύγου του αείμνηστου Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνας Χριστοφάκη η οποία – στις δημοτικές εκλογές του 2010- είχε εκμεταλλευτεί τον μηχανισμό του τότε, ακόμη, κραταιού ΠΑΣΟΚ για να οργανώσει μια εξαιρετικά μαζική εκδήλωση στα Καλύβια, αλλά τελικά να περιοριστεί σε ένα μόλις 28%.

Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση του κ. Σοφρώνη, δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής, ο υποψήφιος δήμαρχος ανέβηκε στο βήμα στις 9 παρά 10 για να ξεκινήσει ουσιαστικά την ομιλία του στις 9 και 5 αφού προηγήθηκαν χαιρετισμοί άλλων προσώπων.

Από τους βουλευτές το παρόν έδωσε μόνο ο νεοεκλεγείς Στέλιος Πέτσας, ενώ οι υπόλοιποι όχι μόνο απουσίασαν αλλά ούτε καν έστειλαν χαιρετισμούς, όπως συνέβη λίγα χιλιόμετρα βορειότερα, στη συγκέντρωση του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου Παιανίας, Ισίδωρου Μάδη (εκεί παρέστη ο Γιώργος Βλάχος και μηνύματα απέστειλαν οι Μάκης Βορίδης και Βασίλης Οικονόμου).

Εντύπωση εξάλλου προκάλεσε η παρουσία και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, για μόλις 10 λεπτά προς το τέλος της ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου, ενώ στην αντίστοιχη του κ. Μάδη είχε παραμείνει για περίπου μία ώρα.

Μάλιστα ο κ. Σοφρώνης προσκάλεσε μετ’ επιτάσεως τον κ. Πατούλη να απευθύνει χαιρετισμό, κάτι που τελικά ο περιφερειάρχης έπραξε εστιάζοντας στο έργο της Περιφέρειας αλλά και σε αυτό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από πλευράς αντιπεριφερειαρχών το παρόν έδωσαν οι κ.κ. Θανάσης Αυγερινός (Ανατ. Αττικής) και Νίκος Πέππας (Οικονομικών), οι οποίοι όμως είχαν παραστεί και στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση της Δήμητρας Ράπτη.

Κατά τα λοιπά χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Πέτσας αλλά και ο κάτοικος Γαλάζιας Ακτής ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος καθώς και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς ενώ εντύπωση προκάλεσε η πρόσκληση του κ. Σοφρώνη προς τον πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης Σταύρο Πετρόπουλο (κατετάγη τέταρτος), ο οποίος και την αποδέχθηκε.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του κ. Σοφρώνη, ο υποψήφιος δήμαρχος ανάλωσε τα πρώτα 15 λεπτά της σε έμμεσες αλλά και άμεσες επιθέσεις κατά των συνυποψηφίων του αλλά και στελεχών που τους στηρίζουν.

Από εκεί και πέρα έδωσε το περίγραμμα του προγράμματός του για να φτάσει να αναφερθεί στους τέσσερις στρατηγικούς άξονες, όπως τους αποκάλεσε, προς το τέλος της ομιλίας του.

Ήδη όμως ο κόσμος είχε αρχίσει να αποχωρεί αφού η κούραση ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονταν εκεί από τις 7 το απόγευμα με την ώρα να κοντεύει 10 το βράδυ, ήταν εμφανής όταν μάλιστα ενημερώνονταν για την εξωφρενική κίνηση που αντιμετώπιζαν όσοι κινούνταν στην Αττική Οδό.

sofr1

sofr3

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια