Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 04:51:04

rss

αναζήτηση

makripano

Πόρτο Ράφτη: Κρίσιμος έλεγχος του έργου της αποχέτευσης – Τί συμβαίνει με τους δρόμους (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

apox elegxos

Στην κινητικότητα που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες από πλευράς συνεργείων για την ασφαλτόστρωση δρόμων του Πόρτο Ράφτη, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατ. Αττικής και τ. δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Μεθενίτης διευκρίνισε ότι ουσιαστικά ολοκληρώνεται μία εργολαβία, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου ευρώ, η οποία είχε ξεκινήσει επί τη δικής του διοίκησης.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες της διοίκησης Μεθενίτη είχε ολοκληρωθεί το 30% των εργασιών, στη συνέχεια διακόπηκε και επανεκκίνησε προ λίγων ημερών.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Αλλαγιάννη (στις 4 Μαΐου) για αποκατάσταση 15 δρόμων σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, μετά την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου

Υπό έλεγχο η αποχέτευση Πόρτο Ράφτη

Παράλληλα ο κ. Μεθενίτης αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη εκφράζοντας τη σοβαρότατη ανησυχία του για την ολοκληρωτική διακοπή των έργων τον τελευταίο μήνα, τονίζοντας μάλιστα ότι ο ανάδοχος του έργου το εγκατέλειψε εντελώς.

Επιπροσθέτως, όπως αποκάλυψε, ο φορέας που ελέγχει την ποιότητα των έργων ΕΣΠΑ (ΕΣΠΕΛ- Ειδικός Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου) ζήτησε δείγματα από το πώς εξελίσσεται το έργο αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη.

Δεν παρέλειψε δε να αναφέρει ότι εάν το τμήμα του έργου το οποίο έχει πραγματοποιηθεί δεν είναι όπως πρέπει, θα το κατατάξει στη λεγόμενη δεύτερη κατηγορία και αυτό θα έχει σημαντικότατες νομικές και άλλες συνέπειες για το έργο.

Τί είναι ο ΕΣΠΕΛ

Σημειώνεται ότι είναι φορέας που συστάθηκε βάσει του Ν. 2372/1996 «για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας», με αρμοδιότητα τη διενέργεια ελέγχων ποιότητας των κατασκευαζόμενων έργων των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο «Ειδικός Σύμβουλος Ποιοτικού Ελέγχου» (ΕΣΠΕΛ), οφείλει να ασκεί δειγματοληπτικό ποιοτικό έλεγχο στα συγχρηματοδοτούμενα με την ΕΕ έργα που εκτελούνται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Σωτ. Μεθενίτη στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια