Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 02:42:23

rss

αναζήτηση

makripano

Ο Δήμος Κρωπίας ανοίγει την αγκαλιά του στο «Χαμόγελο του Παιδιού»



Αλλάξτε μέγεθος

xamogelo1

Μια σημαντική συνάντηση είχε την Πέμπτη (18/2) στο γραφείο του στο Κορωπί, ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Κιούσης.

Τον επισκέφθηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος προκειμένου να συζητήσουν τη δημιουργία δομής του οργανισμού στην περιοχή Άγιος Πέτρος Κορωπίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr τράπεζα στην οποία είχε περιέλθει το ακίνητο όπου στεγάζονταν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας ανταλλακτικών Ευρωϊαπωνική, συνολικής έκτασης 17 στρεμμάτων, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, το παραχώρησε στον πιστοποιημένο μη κερδοσκοπικό φορέα.

Εκεί θα στεγαστούν πλήθος διοικητικών υπηρεσιών αλλά και δομών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας καθιστώντας έτσι τις εγκαταστάσεις την καρδιά του Χαμόγελου τυ Παιδιού.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι με τους οποίους ο Δήμος Κρωπίας μπορεί να σταθεί στο πλευρό του οργανισμού και μάλιστα για τον λόγο αυτό οι κ.κ. Κιούσης και Γιαννόπουλος θα συναντηθούν εκ νέου προκειμένου να υπογράψουν και ένα «μνημόνιο συνεργασία».

Ο κ. Γιαννόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κιούση για την άμεση διάθεσή του να στηρίξει ουσιαστικά τον οργανισμό.

Μάλιστα ο δήμαρχος Κρωπίας σε δήλωσή του επεσήμανε: «Το Χαμόγελο του Παιδιού με την 25χρονη πλέον δράση του, αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία έχει καταξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως μεγάλος ανθρωπιστικός οργανισμός για τα παιδιά. Είναι τιμή για την πόλη μας η έλευση του Οργανισμού που εκπροσωπεί το όραμα του 10χρονου ιδρυτή του, Ανδρέα: το χαμόγελο να ξαναγυρίσει στα παιδιά».

Ποιο είναι το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο φορέας «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει να επιδείξει τεράστιο έργο με άξονες:

1. Την αντιμετώπιση της Βίας (Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών-Εφήβων 116111, Εθνική Γραμμή SOS 1056, φιλοξενίες παιδιών, Κέντρο Ημέρας, επιτόπιες επαφές, διαχείριση αναφορών, διαδραστικές παρεμβάσεις με γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς-επαγγελματίες, συμβουλευτική υποστήριξη κ.α.).

2. Την αντιμετώπιση εξαφανίσεων παιδιών αλλά και ενηλίκων(ΑMBER ALERT, MISSING ALERT, Oμάδα έρευνας & Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», αιτήματα αναζήτησης, διαδραστικές παρεμβάσεις κ.α.

3. Ζητήματα Υγείας Παιδιών (προληπτικές εξετάσεις, διακομιδές, ολιστική υποστήριξη, παιδιατρική κατ' οίκον νοσηλεία, δημιουργική απασχόληση στα νοσοκομεία, φιλοξενία παιδιών σε διαμερίσματά του, Πολυϊατρείο Οργανισμού, 32 σταθμοί εθελοντικής αιμοδοσίας).

4. Ζητήματα Φτώχειας (ολιστική υποστήριξη μέσα από τα πανελλαδικά Κέντρα Στήριξης και τα Σπίτια ημερήσιας φροντίδας)

Συνεχώς αναπτύσσει νέες δράσεις και υπηρεσίες όπως εθελοντικής αιμοδοσίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη Γ.Γ. Αθλητισμού, φιλοξενία και υποστήριξη γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των παιδιών τους σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, SmileAcademy για ασφαλείς διαδικτυακές παρεμβάσεις πρόληψης - ενισχυτικής διδασκαλίας - εκπαιδευτικά σεμινάρια και διασύνδεση της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056 με την τηλεφωνική Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306.

xamogelo2

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια