Date2

Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 17:07:51

rss

αναζήτηση

makripano

Ξαναρχίζει το αντιπλημμυρικό που είχε κόψει το Κορωπί στη μέση – Ευχαριστίες Κιούση σε Πατούλη - Κοσμίδη

Αλλάξτε μέγεθος

ergo epanekkinisi koropi

Ο ήχος από τα βαριά μηχανήματα που ακούστηκε το πρωί της Πέμπτης στη Βασιλέως Κωνσταντίνου γέμισε χαρά, όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, μεγάλο αριθμό Κορωπιωτών.

Τα έργα για το αντιπλημμυρικό έργο της πόλης του Κορωπίου επανεκκίνησαν ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση και γέμισαν ανακούφιση κυρίως τους επαγγελματίες της περιοχής αφού πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωσή τους και για την παράδοση στη ζωή της πόλης της κεντρικής λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Καθοριστική για την κίνηση αυτή ήταν η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη και η συμβολή της εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου, Ευρώπης Κοσμίδη.

Ήδη από την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 είχαμε επανέναρξη στο βόρειο τμήμα του έργου στην οδό Σπύρου Δάβαρη και το πρωί της Πέμπτης (14 Μαΐου 2020) ξεκίνησαν οι εργασίες στη συμβολή των Οδών Β. Όλγας, Λεωφ. Β.Κωνσταντίνου/ Στ.Παπανικολάου στην πλατεία Αγάμων.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η επιβλέπουσα αρχή του έργου είναι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας δεν είχε την επίβλεψη.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κιούσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της ειδικής εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη, ήταν επιτυχημένες. Η κοινωνία του Κορωπίου και η δημοτική διοίκηση ευχαριστούν θερμά τον Γιώργο Πατούλη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, για την κατανόηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και τις άμεσες ενέργειες που έκαναν με την κα Κοσμίδη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έθετα άμεσα το πρόβλημα της ξαφνικής παύσης εργασιών, είχαμε επίσης πράγματι επίπονες διαπραγματεύσεις της Περιφέρειας Αττικής με την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο και συνάδελφο μηχανικό προς την ανάδοχο εταιρία ενώ με πρωτοβουλία μου κάλεσα ακόμα και σε επιτόπια επίσκεψη στο έργο τον κ. Περιφερειάρχη.

Όλα εξελίχθηκαν καλώς και σήμερα πήγα και προσωπικά στο σημείο της επανέναρξης για να συντονιστεί καλύτερα η επίσπευση των εργασιών και σύντομα να ελευθερωθεί η κεντρική λεωφόρος.

Ο Δήμος μας όλο το διάστημα της παύσης των εργασιών, εν μέσω πανδημίας, σε συνεχή βάση, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για την άμεση επανέναρξη του έργου. Τώρα πρέπει και άμεσα να ολοκληρωθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr η Βασιλέως Κωνσταντίνου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία εντός των επόμενων 15 ημερών!

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 27 Απριλίου η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για θέματα Τεχνικών Έργων και Μητροπολιτικών Υποδομών, Ευρώπη Κοσμίδη διενέργησε αυτοψία στα έργα ενώ παράλληλα επισκέφθηκε και συσκέφθηκε και με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη.

Δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 29 Απριλίου το έργο που καρκινοβατούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα επισκέφθηκε και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Κρωπίας.

Ο κ. Κιούσης εξήγησε στον κ. Πατούλη τους λόγους της καθυστέρησης και ο περιφερειάρχης είχε κάνει σαφές ότι θα ενεργήσει άμεσα για την επανεκκίνηση των εργασιών. Κάτι που έγινε το πρωί της Πέμπτης.

Διαβάστε σχετικά: Κορωπί: Αυτοψία Πατούλη στο έργο του αγωγού των ομβρίων στη Βασ. Κωνσταντίνου που καθυστερεί! (Φωτός)

Ευρ. Κοσμίδη: Αυτοψία και συσκέψεις για την επανεκκίνηση του έργου των ομβρίων στο Κορωπί!

Σχόλια