Date2

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 06:49:39

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Παιανίας: Φταίει ο… μηχανικός για το θεσμικό ατόπημα της χωροταξίας του δημ. συμβουλίου!

Αλλάξτε μέγεθος

dimsimb paiania

Με μία ανακοίνωση 413 λέξεων η δημοτική αρχή του Ισ. Μάδη προσπάθησε να δικαιολογήσει τη θεσμική προσβολή που επιχείρησε απέναντι στους δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, κατά την πρώτη συνεδρίαση στη νέα αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Υπό το βάρος της κατακραυγής της τοπικής κοινής γνώμης στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η διοίκηση Μάδη έφτασε στο σημείο να επιρρίψει ευθύνες για τη χωροταξία των… θρανίων ακόμη και στον μηχανικό που σχεδίασε τον χώρο παραδεχόμενη παράλληλα ότι το θεσμικό ατόπημα κόστισε 40.000 ευρώ!

Και βέβαια είναι σαφές ότι ο μηχανικός δεν φέρει καμία ευθύνη για τον τρόπο που τοποθετήθηκαν τα… θρανία των δημοτικών συμβούλων δημιουργώντας μια πανελλαδική – αν όχι παγκόσμια – πρωτοτυπία σε χώρους όπου η κατά πρόσωπο αντιπαράθεση και ο διάλογος χωρίς γυρισμένες πλάτες είναι σαφής δημοκρατική επιταγή.

Παράλληλα στην προσπάθεια να διασκεδαστούν οι αλγεινές εντυπώσεις γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί η αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης υποβιβάζοντάς την σε «συμπεριφορά νηπίου» και «παιδική στάση»!

Πάντως η δημοτική αρχή Παιανίας – Γλυκών Νερών υπό τον κ. Μάδη δεν μπήκε καν στη διαδικασία να εξηγήσει γιατί τα μέλη όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών συμβουλίων, ακόμη και των κοινοτικών, συνεδριάζουν σε σχήμα Π και όχι καθήμενα σε σχολική τάξη!

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του Δήμου Παιανίας:

«Τελικά τους “έφταιγαν” οι θέσεις που θα κάθονταν!!!!

Κατώτερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η αντιπολίτευση του Δήμου Παιανίας, η οποία δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ορθή λειτουργία του Δήμου αλλά και τα συμφέροντα των πολιτών που τους εμπιστεύθηκαν και τους εξέλεξαν.

Το Δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει, ομόφωνα, πριν μερικές εβδομάδες, την μετεγκατάσταση του συμβουλίου σε νέο χώρο. Ο χώρος που θα μεταφερόταν το συμβούλιο ήταν ένας χώρος για τον οποίο ήδη ο Δήμος είχε, τα προηγούμενα 3 χρόνια, δαπανήσει 70.000 ευρώ σε ενοίκια και εντούτοις παρέμενε αναξιοποίητος. Στον χώρο αυτό έγινε η σχετική διαμόρφωση και χθες επρόκειτο να γίνει η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ και εν τέλει σύσσωμη η αντιπολίτευση εμφανίστηκε σαν περιπλανώμενο μπουλούκι να δώσει παράσταση και να εξαφανιστεί.

Παρέμειναν στον αγιασμό και στην συνέχεια σαν συνεννοημένοι από καιρό έφυγαν από το χώρο διαμαρτυρόμενοι για την... χωροθέτηση. Εν ολίγοις δεν τους άρεσαν οι θέσεις που θα κάθονταν!

Προφανώς εκτιμούν πως γνωρίζουν καλύτερα από τον μηχανικό που σχεδίασε το χώρο και επέλεξε την συγκεκριμένη χωροθέτηση. Οι προθέσεις τους αποκαλύφθηκαν και από το γεγονός ότι η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τους κάλεσε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και να συναντηθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την επόμενη μέρα ώστε να εξετάσουν την δυνατότητα για αλλαγή της χωροθέτησης! Με συμπεριφορά νηπίου δεν έμειναν έστω να καταγγείλουν εκείνο που θεωρούσαν πως τους έβλαπτε.

Προτιμούν προφανώς οι αιρετοί της αντιπολίτευσης του Δήμου Παιανίας την προηγούμενη αίθουσα η οποία πλημμύριζε με την παραμικρή βροχή, δεν είχε ακουστική ενώ αναζητούσαν τουαλέτα στα γειτονικά καταστήματα.

Δεν αναλογίζονται καθόλου ότι με την “παιδική” τους αυτή στάση δημιουργούν θέμα στην λειτουργία του οργανισμού που λέγεται Δήμος Παιανίας απέναντι στους πολίτες διότι στην χθεσινή συνεδρίαση υπήρχαν θέματα για χρηματοδοτήσεις έργων μέσω ΕΣΠΑ που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία υποβολής (τέλος Φλεβάρη) που δεν αλλάζει διότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έχουν “εφιάλτες” από τα μαθητικά τους χρόνια με θρανία, καθηγητές κλπ.

Δεν σκέφθηκαν λεπτό πως με την στάση τους πρόσβαλαν τον άνθρωπο που χρηματοδότησε την διαμόρφωση του χώρου καταβάλλοντας το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 40.000 ευρώ ώστε το Δημοτικό συμβούλιο να φιλοξενείται σε μια σύγχρονη αίθουσα.

Η Δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πραγματοποιώντας έργο για την πόλη και τους πολίτες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Ο καθένας ας αντιληφθεί πως θα κληθεί αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσει στους Δημότες μας. Εκτός αν με την επιλογή τους να αποχωρήσουν ομολογούν πως δεν είχαν αντιληφθεί τι ψήφισαν όταν συμφώνησαν για την μεταφορά σε αυτό το χώρο οπότε και θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Διαβάστε σχετικά: Δημ. Συμβούλιο Παιανίας – Γλ. Νερών: Πρωτοφανές ατόπημα της διοίκησης Μάδη κατά της αρχής του ισότιμου διαλόγου! (Φωτός)

Σχόλια