Date2

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020 14:58:51

rss

αναζήτηση

makripano

Δημ. Συμβούλιο Παιανίας – Γλ. Νερών: Πρωτοφανές ατόπημα της διοίκησης Μάδη κατά της αρχής του ισότιμου διαλόγου! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

ds paiania

Σε μια κίνηση η οποία καταδεικνύει τον τρόπο που η διοίκηση Μάδη εκλαμβάνει την αρχή του ισότιμου και δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των εκλεγμένων εκπροσώπων των δημοτών της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, και μάλιστα στη λειτουργία του κορυφαίου οργάνου των δύο πόλεων, προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης (19/2), η κατ' ευφημισμό δημοτική πλειοψηφία.

Αγνοώντας την πάγια δημοκρατική τακτική και πρακτική που θέλει τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων να συζητούν κατά πρόσωπο στις συνεδριάσεις, δηλαδή οι θέσεις τους να είναι τοποθετημένες σε σχήμα Π, η δημοτική αρχή Μάδη προτίμησε να τους κάνει να μιλούν οι μεν στις... πλάτες των δε υποβαθμίζοντας, με άκρως συμβολικό τρόπο, την αρχή του διαλόγου.

Δίκην θρανίων σε σχολική τάξη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν στην παρθενική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην αίθουσα στη συμβολή των οδών Νικ. Στάμου και Λ. Ανδρίκου - η οποία εξοπλίστηκε μάλιστα με δωρεά του κορυφαίου ευεργέτη της Αν. Αττικής και όχι μόνο, εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνου – να αντιμετωπίσουν μια συμβολική μεν, πρωτόγνωρη δε υποβάθμιση του ρόλου τους!

Το αποτέλεσμα ήταν, στη θέα και μόνο της μειωτικής χωροταξίας, να αντιδράσει το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

Οι 15 δημοτικοί σύμβουλοι (από το σύνολο των 27 του δ.σ.) των παρατάξεων του Σπύρου Στάμου και του Κώστα Μπουλμέτη, αλλά και οι εκλεγμένοι επικεφαλής δύο ακόμη παρατάξεων οι Κ. Φιλιούσης και Χρ. Μπρούλια Σταμπέλου, καθώς και οι ανεξάρτητοι κ.κ. Κατσούλης και Βλάχος αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.

Η συμβολική αυτή κίνησή τους είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου καθιστώντας για μιαν ακόμη φορά σαφές ότι η δημοτική αρχή Μάδη συνεχίζει να τελεί υπό την ομηρία της αντιπολίτευσης.

Και θα μπορούσε βέβαια κάποιος να ισχυριστεί ότι κάποιοι από την αντιπολίτευση λειτούργησαν στη λογική του εντυπωσιασμού και της απόλυτης άρνησης όμως το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του 51% και πλέον των πολιτών (σύσσωμη δηλαδή η αντιπολίτευση) αντέδρασαν και μάλιστα έντονα, μαρτυρά το μέγεθος του ατοπήματος της συμπολίτευσης και του επικεφαλής της Ισ. Μάδη.

Βέβαια το εάν ο δήμαρχος Παιανίας αποφάσισε με αυτό τον τρόπο να υποβαθμίσει τη λειτουργία του πιο σημαντικού οργάνου της πόλης, αυτό είναι κάτι που σηκώνει πολύ κουβέντα.

Παρά πάντως το σοβαρότατο θεσμικό ατόπημα του κ. Μάδη και των στελεχών της παράταξής του, υπήρξαν και ορισμένοι εκ των διαφωνούντων οι οποίοι αντιμετώπισαν την κατάσταση με χιούμορ υπενθυμίζοντας στους παρισταμένους ότι πρόκειται για «καφάσι Νο 2» (ενθυμούμενοι προφανώς τη θυμηδία που προκάλεσε η... ανάρρηση του δημάρχου σε... θώκο από καφάσια προκειμένου να ξεχωρίζει από τους υπολοίπους συμπολίτες του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου).

Και κάποιοι άλλοι έσπευσαν να δηλώσουν... κακοί μαθητές με δάσκαλο τον δήμαρχο ο οποίος θα τους «επέβλεπε» από την... έδρα όταν θα έλεγαν το... μάθημα τους!

ds paiania2

ds paiania3

Σχόλια