Date2

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 18:25:05

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμητρα Μιχαιρίνα: Πρώτη γυναίκα πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στα αυτοδιοικητικά χρονικά του Κορωπίου!

Αλλάξτε μέγεθος

mixairina proedros

Μια σημαντική πρωτιά κατάφερε η δημοτική σύμβουλος Κορωπίου, Δήμητρα Μιχαιρίνα η οποία εξελέγη πρόεδρος, για πρώτη φορά γυναίκα, του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Η κα Μιχαιρίνα εξελέγη για δεύτερη φορά δημοτική σύμβουλος (η πρώτη ήταν το 2014) ενώ στην προηγούμενη δημοτική θητεία είχε διατελέσει πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Γέννημα θρέμμα του Κορωπίου έχει σημαντική κοινωνική προσφορά ως μέλος και στέλεχος πολλών συλλόγων (του Α΄ Διαλεκτικού Ομίλου Κορωπίου, του συλλόγου Γυναικών «Στοργή», του Ναυταθλητικού Ομίλου Κέκροψ καθώς και της Λέσχης Ανάγνωσης Δημοτικής Βιβλιοθήκης ΝΠΔΔ Σφητττός). με μεγάλη εθελοντική δραστηριότητα ενώ υπήρξε και πρόεδρος του Σωματείου Αιμοδοσίας «Άγιοι Ανάργυροι».

Είναι συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα (εργάστηκε σε φαρμακευτική εταιρεία) και παντρεμένη με τον Γιώργο Καμνή (πρόεδρο του ΝΑΟ ΚΕΚΡΟΨ) με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά τον Μάκη και την Κορίνα.

Αμέσως μετά την εκλογή της, η νέα πρόεδρος ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις και απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας ενόψει αγώνων και ικανοποίησης διαχρονικών αιτημάτων του δήμου.

Παράλληλα επισήμανε ότι θα προεδρεύσει στο Σώμα με τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις ίδιες αρχαιρεσίες για τη θέση του αντιπροέδρου του δημ. συμβουλίου προτάθηκε από τoν συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης και εξελέγη, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Τσεβάς.

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» (ως 3η δημοτική παράταξη, βάσει του νόμου, θα μπορούσε να εκλέξει τον γραμματέα του προεδρείου) αρνήθηκε να συμμετέχει στη διαδικασία πρότασης θέσεων ως πάγια πανελλαδική πολιτική θέση της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΚΚΕ.

Έτσι το δικαίωμα εκλογής γραμματέα επανήλθε στην παράταξη της συμπολίτευσης της οποίας οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέλεξαν, ως γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, τον Θωμά (Μάκη) Κιούση.

Στη αρχή της συνεδρίασης η οποία πραγματοποιήθηκε προεδρεύοντος του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου, Θοδωρή Γρίβα, ο δήμαρχος Δημ. Κιούσης καλωσόρισε όλα τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου και τα προέτρεψε σε γνώση – ενημέρωση και τήρηση του Κανονισμού αλλά και σε τυχόν βελτιώσεις που μπορούν γα γίνουν

Αναφέρθηκε εν συντομία στις ιδιαιτερότητες του Δήμου Κρωπίας και στη φύση κάποιων σύνθετων προβλημάτων – προηγούμενων δεκαετιών - που αντιμετωπίζει, όταν άλλοι δήμοι έχουν ήδη επιλύσει ζητήματα βασικών υποδομών.

Ο κ. Κιούσης αναφέρθηκε στην ενίσχυση της δημοτικής ιδιότητας των κατοίκων του Κορωπίου ώστε να απογραφούν στον δήμο - και όσοι δεν το έχουν πράξει να μην το αμελήσουν – ώστε να εξασφαλιστούν περισσότερες οικονομικές δυνατότητες και πόροι με στόχο την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής.

Ο προεδρεύων Θοδ. Γρίβας από την πλευρά του κάλεσε τους εκλεγμένους αλλά και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να συμμετέχουν άμεσα στο δημοτικό έργο: «Οφείλουμε να δουλέψουμε για τον τόπο, να κάνουμε το καθήκον μας ώστε να έχουμε επιτυχία στο έργο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ποιός είναι ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Τσεβάς

Γεννήθηκε και ζει στο Κορωπί. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Κατασκευών του Πανεπιστημίου UCL του Λονδίνου.

Εργάζεται σε πολυεθνική εταιρεία ως σύμβουλος Κατασκευών.

Συμμετείχε για πρώτη φορά και εξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2019 με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλάζουμε».

tsevas antiproedros

Ποιός είναι ο γραμματέας Θωμάς Κιούσης

Γεννήθηκε στο Κορωπί το 1964, υιός του Κυριάκου Κιούση και της Καλομοίρας Υφαντή. Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Κατσίκη με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Κωνσταντίνα και τον Κυριάκο.

Είναι Πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με γνώσεις Η/Υ ΤΠΕ Β΄ Επιπέδου.

Ήταν ιδιοκτήτης Φροντιστηρίου Μ.Ε και Σχολής Η/Υ – Λογιστικών κατά τα έτη 1993-2001. Από το έτος 2002 με εξετάσεις του ΑΣΕΠ εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αποσπασμένος στο Υπουργείο Παιδείας για τρία έτη με αντικείμενο την διαχείριση και αξιολόγηση προσωπικού και συμμετοχή σε επιτροπές για την διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αναπληρωτής Διευθυντής και Υποδιευθυντής για πέντε έτη στο Γενικό Λύκειο Λαγονησίου.

Από το έτος 2018 έως σήμερα υπηρετεί ως Υποδιευθυντής στο 1ο Γενικό Λύκειο Κορωπίου.

Έχει αναπτύξει αυτοδιοικητική Δράση, ως Συμπαραστάτης του Δημότη και της επιχείρησης εκλεγμένος από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορωπίου, την χρονική περίοδο 2011-12.

kiousis grammateas

Σχόλια