Date2

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 13:00:20

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Σαρωνικού: Σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης η ορκωμοσία Φιλίππου και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου!

Αλλάξτε μέγεθος

orkom saronik

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο του δημοτικού μεγάρου Σαρωνικού στα Καλύβια, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (27/8) η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πέτρου Φιλίππου καθώς και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου και των νέων τοπικών συμβουλίων.

Την τελετή ορκωμοσίας ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Φιλίππου διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι «πρώτοι εμείς θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας, με τις δημοτικές παρατάξεις, με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες. Απαραίτητες πρώτες ύλες είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στο θεσμικό ρόλο του καθενός, η δημοκρατική διαβούλευση, η ενημέρωση, ο ειλικρινής και εφ’ όλης της ύλης διάλογος».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο κοινό όραμα της νέας δημοτικής αρχής και των πολιτών του Σαρωνικού και στους στόχους της τετραετίας τονίζοντας ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, είναι απαραίτητη η ενεργητική συμμετοχή όλων των πολιτών, δεσμευόμενος ότι «πάγιες αρχές της διοίκησής μας είναι η λογοδοσία προς όλους, η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και του κοινωνικού ελέγχου, η δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας».

«Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ώστε να μείνουν έξω και μακριά από τα τοπικά δημόσια πράγματα πρακτικές και μέθοδοι αλαζονείας, έπαρσης, λαϊκισμού, αναξιοκρατίας και νεποτισμού. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θέσει την εξυπηρέτηση των προσωπικών ή άλλων συμφερόντων πάνω από το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θελήσει να εμποδίσει την προσδοκία μας για ήπια και ολόπλευρη ανάπτυξη, για ανθρώπινο αναβαθμισμένο περιβάλλον, για ελεύθερες και ανοικτές παραλίες», κατέληξε ο νέος δήμαρχος Σαρωνικού.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος δήμαρχος και νέος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Σωφρόνης στον χαιρετισμό του δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος και η παράταξή του «Σαρωνικός αύριο» θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου Σαρωνικού ενώ ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής και καλή δύναμη σε όλους τους εκλεγέντες.

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αιρετούς και υπηρεσιακούς, το προσωπικό του δήμου και τους πολίτες για την άψογη και παραγωγική συνεργασία στη διάρκεια της θητείας του ενώ ιδιαίτερη, θερμή, αναφορά, έκανε στους υποψήφιους της παράταξής του στις εκλογές του Μαΐου 2019.

«Για εμάς, πάνω από όλα παραμένει το συμφέρον του τόπου μας και η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Με αυτό το αποκλειστικό κριτήριο, με υπευθυνότητα και ουσία, θα ασκήσουμε τα θεσμικά μας καθήκοντα, ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Θα συνεργαστούμε με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με κόπο μέχρι σήμερα.

Θα είμαστε σύμμαχοι σε κάθε σωστή πρωτοβουλία, αλλά θα παραμείνουμε σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή λαϊκισμού, ανευθυνότητας και σε πρακτικές που πιστεύουμε ότι δεν υπηρετούν το συμφέρον του τόπου μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σωφρόνης.

Τέλος σε δήλωση του μετά την τελετή ορκωμοσίας, ο επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Σαρωνικός – Νέα Πνοή», Χρήστος Τσιγαρίδας, ανέφερε:

«Καλή αρχή! Ορκιστήκαμε, δώσαμε ιερή υπόσχεση να είμαστε η φωνή σας, να είμαστε εσείς οι πολίτες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο!

Θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή σε οτιδήποτε θετικό, αλλά και να σταθούμε απέναντι σε όποια λογική και απόφαση γυρίζει τον Τόπο πίσω και βάζει τους Πολίτες στο περιθώριο.
Θα είμαστε εκεί, όχι μόνο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην κάθε γειτονιά, γιατί ο «Σαρωνικός – Νέα Πνοή», δεν ήταν απλά ένας εκλογικός Συνδυασμός, ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο Συνδυασμός των Πολιτών για τον Τόπο τους, το όχημα για να είναι οι Πολίτες στο προσκήνιο.
Για τον Τόπο μας, για την Πόλη μας, για το μέλλον των παιδιών μας».

Σχόλια