Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 14:56:04

rss

αναζήτηση

makripano

Ντρίπλα εντυπώσεων από Μεθενίτη για τα εργοστάσια βιομάζας!



Αλλάξτε μέγεθος

metheinitis tripla

Τη συζήτηση του θέματος της επένδυσης των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Μαρκόπουλου Σωτήρης Μεθενίτης και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές των τελευταίων ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και αργά το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Μεθενίτης εμφανιζόταν να διαφωνεί με τη συζήτηση του θέματος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.


Προφανώς όμως επειδή δεν ήθελε να... συρθεί σε μια τέτοια συζήτηση με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Μαρκόπουλου έλαβε την απόφαση να τους προλάβει στη... στροφή!


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσο η μείζων αντιπολίτευση όσο και η «Δύναμη Ελπίδας» όχι μόνο είχαν συντάξει από την Τρίτη το σχετικό αίτημα αλλά είχαν συλλέξει και τις απαιτούμενες εννέα υπογραφές δημοτικών συμβούλων για να τεθεί το θέμα στην ερχόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι φυσικά που έχει κανέναν απολύτως λόγο να κατατεθεί πλέον.


Βέβαια πληροφορίες που ελέγχονται αναφέρουν ότι ο κ. Μεθενίτης δέχτηκε πιέσεις και από στελέχη της παράταξης της δημοτικής πλειοψηφίας τα οποία επιθυμούν τη συζήτηση ώστε να μη χρεωθούν ούτε στο ελάχιστο μια επένδυση για την οποία δημιουργήθηκαν τόσες αντιδράσεις και η οποία τελικώς δεν θα γίνει!


«Παρ' όλα αυτά και παρά τα αντιθέτως γραφέντα και λεχθέντα, που αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά λανθασμένα, στο επόμενο, τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, της Παρασκευής, 12 Απριλίου 2013, ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε απολύτως αναγκαίο, να ολοκληρωθεί θεσμικά ο σχετικός διάλογος και θα συζητηθεί το εξής θέμα: "Συζήτηση και λήψη απόφασης, επί του Ψηφίσματος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, για τις Μονάδες Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φυτική Βιομάζα"» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου.


Όπως είναι φυσικό η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού το βασικό ερώτημα που απομένει πλέον να απαντηθεί - και το οποίο διατυπώθηκε και στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, το βράδυ της Δευτέρας - αφορά το γιατί η δημοτική αρχή άργησε τόσο πολύ να καταλήξει σε μιαν απόφαση υπέρ ή κατά της επένδυσης όταν άλλοι δήμοι όπως αυτοί του Κορωπίου και της Παλλήνης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαρκόπουλου:

Σχόλια